D Vitamininin Sağlığa 5 Faydası ve Nasıl Alınır?

 

D Vitamininin Sağlığa 5 Faydası ve Nasıl Alınır?

D vitamini güneş ışığı vitamini olarak adlandırırlar. Bu çok önemli madde aslında bir vitamin değildir. Vücüdun tepki olarak ürettiği bir hormandur.

Bununla birlikte düzenli olarak D vitamini alımı, vücudunuzun birden fazla sistemini tasarlandığı gibi çalışır durumda tutmak için hayati önem taşır. D vitamini, dişlerinizden bağışıklık sisteminize kadar her şeye yarar sağlar.

D Vitamininin Sağlığa Faydaları

D Vitamininin Sağlığa 5 Faydası
D Vitamininin Sağlığa 5 Faydası

Güneş ışığı vitamini vücudunuzun birçok sistemine fayda sağlar. Birkaç basit yöntemle daha fazlasını elde etmeye başlayın!

D vitamini faydaları :

  • 1.  Endorfin Üretimini Uyarır
  • Endorfinler, ağrıyı yok eden ve ruh halinizi yükselten doğal vücut kimyasallarıdır. 2007 yılında yapılan bir çalışmada, araştırmacılar solaryumların insanların ultraviyole ışığa maruz kaldıklarında yaşadıkları bu iyi hissetme hormonunun Endorfin’den kaynaklandığını buldular.
  • Altta yatan bir D vitamini eksikliğini düzeltmek, birçok bağımlılığın tedavisinde yardımcı olabilir.
  • 2. Kemik Sağlığı İçin Çok Önemlidir
  • Kemiklerinize yardımcı olan besinleri düşündüğünüzde, aklınız muhtemelen kalsiyum gelir. Vücudunuz yeterli D vitamini deposu olmadan bu minerali ememez.  D vitamini, normal kemik mineralizasyonunu sağlamak için bağırsağınızda kalsiyum emilimini destekler.
  • D vitamini ayrıca kemik büyümesi ve kemiğin tekrar şekillenmesi için oldukça önemlidir. D vitamini yetersiz alım sonucunda kırılgan kemikler ve osteoporoz riskini arttırır.
  • 3. Bağışıklığı Artırır
  • D vitamini, bağışıklık sistemi hücrelerini etkileyerek enfeksiyonları tedavi etmelerine yardımcı olur. D vitamini eksikliği olan kişiler genellikle daha sık enfeksiyonlar geçirir. Eksikliğinde birçok hastalık görülebilir.
  • Hamilelik sırasında D vitamini eksikliği bulunan anne düşük yapma veya sağlıksız bir bebek dünyaya getirme riski yüksektir.
  • 4. Kalp Fonksiyonunu İyileştirir
  • D vitamini eksikliğinin kalp krizi ve felçlerde rol oynayabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte aşırı miktarda takviye tehlikeli olabilmektedir.
  • Her şeyde denge önemlidir. Takviye olarak aldığınız ve aşırıya kaçan D vitamini tehlikeli olmaktadır. Önemli olan doğal yollar ile bu vitamini sağlamaktır
  • 6. Kas Geliştirmeye Yardımcı Olur
  • D vitamini takviyesi ile kas gücündeki artışlar arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir. Bu vitamin yüksek serum seviyeleri, yaralanma oranlarını azaltabilir ve spor performansını iyileştirebilir.

D Vitamini Alma Yolları

Artık D vitamininin sağlık için ne kadar önemli olduğunu anladığınıza göre, aşırıya kaçmadan alımınızı nasıl artırabilirsiniz? İşte üç yöntem:

Dışarıya Çıkın

D vitamini almanın en kolay, etkili ve ücretsiz yolu dışarıya çıkmaktır. Kendinizi her gün en az 10 ila 15 dakika güneş ışığına maruz bırakın.

Bu yöntemi kullanarak aşırı doz alamazsınız. Vücudunuz ihtiyaç duyduğundan fazlasını üretmeyecektir.

Diyetinizi Geliştirin

ton balığı, somon, ringa balığı ve sardalya gibi balıklar bu D vitamini açısından zengindir. Bununla birlikte mantarlar ve yumurtalar D vitamini bulabilirsiniz.

Ek Takviyeler

D vitamini takviyelerini hemen hemen her eczane veya internet üzerinde bulabilirsiniz. Takviyeler konusunda dikkat etmeniz gereken husus doktorunuz tarafından önerilen güvenilir bir marka olmasıdır.

Kaynak : https://yazarlife.com/d-vitamininin-sagliga-5-faydasi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kedi Kumu Fiyatları

Polygon 2.0 Nedir? MATIC Coin Geleceği

Wednesday Dizisi Ne Anlatıyor?